Käyttöohjeita päivitettiin viimeksi 24.1.2011.

Yleistä

Train It on monipuolinen harjoituspäiväkirja ja painonhallintasivusto, jonka avulla saat harjoittelusi tai painonpudotuksesi onnistumaan.

Train It sisältää paljon urheilijoille, kuntoilijoille ja painonpudottajille tarpeellisia ominaisuuksia. Kaikkia ominaisuuksia ei tietenkään tarvitse käyttää vaan voit valita itse mitä ominaisuuksia tarvitset ja haluat käyttää.

Train It-sivuilla voit esimerkiksi:

 • Suunnitella tulevia harjoituksia ja ruokailuja
 • Kirjata toteutuneita harjoituksia ja ruokailuja
 • Kirjata päivittäin terveystietojasi kuten painosi, verenpaineesi, verensokerisi
 • Seurata omaa harjoitteluasi ja ruokailutottumustesi kehitystä monipuolisten raporttien avulla
 • Jakaa harjoittelusi, ruokailusi, painokäyräsi tai muita tietoja kavereidesi tai vaikka työporukkasi kanssa
 • Lähettää ja vastaanottaa viestejä kavereidesi kanssa
 • Järjestää yhteisharjoituksia, turnauksia tai muita tapahtumia joukkueellesi tai ryhmällesi
 • Haastaa kaverisi tai kaikki sivuston käyttäjät liikkumaan tai pudottamaan painoa

Liity jäseneksi ilmaiseksi!

Käyttääksesi Train It-harjoituspäiväkirjaa sinun pitää rekisteröityä käyttäjäksi tai sinulla pitää olla facebook-tunnus.

Rekisteröitymiseen tarvitaan toimiva sähköpostiosoite.

registration page

Jotta kukaan muu ei voisi rekisteröityä sähköpostitunnuksellasi, antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään sähköposti, jossa pyydetään varmistamaan liittymisesi.

Klikkaa sähköpostissa näkyvää linkkiä tai kopioi ja liitä linkki selaimeesi ja mene linkin osoittamalle sivulle. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään antamillasi sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Sisäänkirjautuminen

login

Kun olet vahvistanut rekisteröitymisesi, voit kirjautua sisään sivustolle.

Kirjoita 1. tekstikenttään sähköpostiosoitteesi, toiseen salasanasi ja paina. "Kirjaudu sisään"- painiketta. Voit myös tallentaa käyttämäsi sähköpostiosoitteen ja salasanan laittamalla rastin "Muista minut"- kohtaan.

Sisäänkirjautuminen facebook-tunnuksella

login

Jos sinulla ei ole vielä Train It-tunnusta mutta käytät Facebookia, voit liittyä jäseneksi suoraan facebook-tunnuksellasi! Paina vain etusivulla näkyvää "Kirjaudu FB-tunnuksellasi"-painiketta ja hyväksy seuraavalla sivulla esitettävä kysymys. Tämän jälkeen voit käyttää sivuja helposti omalla FB-tunnuksellasi.

Huom! Jos on sinulla on jo Train It-tunnus, kirjaudu ensin sillä sisään Train It-sivuille ja yhdistä facebook-tunnuksesi Train It-tunnukseesi Asetukset-sivulta. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään joko Facebook-tunnuksellasi tai Train It-tunnuksellasi.

Unohditko salasanasi?

reset password

Oletko unohtanut salasanasi? Klikkaa silloin etusivun "Unohditko salasanasi?"- linkkiä joka johtaa viereisessä kuvassa näkyvälle sivulle. Kirjoita tekstikenttään sähköpostiosoite jolla olet rekisteröitynyt käyttäjäksi ja paina "Lähetä"- painiketta.

Saat hetken kuluttua sähköpostin, jossa on uusi salasanasi. Kirjaudu sisään uudella salasanalla ja käy vaihtamassa se heti "Omat tiedot"-sivulta.

HUOM! Voit myös kopioida uuden salasanasi sähköpostiohjelmastasi. Jos kopioimasi salasana ei toimi, sähköpostiohjelmasi on voinut liittää salasanan perään välilyönnin tai muun ylimääräisen merkin. Kirjoita tällöin uusi salasanasi käsin.

Train It sisältää kaksi valikkoa: sivun yläreunassa aina näkyvän päävalikon ja sivun vasemmassa reunassa näkyvän valikon.

Sivuilla navigointi on helppoa selkeiden valikoiden takia. Sivuilla on lisäksi myös sinisellä tekstillä merkittyjä linkkejä, joista voit päästä esimerkiksi harjoituksiin, ruokailuihin tai kavereidesi kotisivuille.

Yläreunan päävalikko

Tärkeimmät toiminnot on sijoitettu yläreunan päävalikkoon. Valittuna oleva valinta on erotettu erivärisellä tekstillä muista. Esimerkiksi allaolevassa kuvassa on valittuna käyttäjän kotisivu.
Kotisivu

Vasemman reunan valikko

Kotisivu

Vasemman reunan apuvalikossa on mm. sisäänkirjautuneen käyttäjän kuva ja nimi. Lisäksi tässä valikossa on valintoja harvemmin käytettyihin toimintoihin kuten asetuksiin ja kielen valintaan.

Vasemman reunan valikon sisältö vaihtelee sen mukaan mikä sivu on valittuna.

Asetukset

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran sisään sivustolle, kannattaa klikata "Asetukset"- linkkiä. Asetukset-sivun vasemmasta reunasta voit vaihtaa oman kuvasi.

Asetukset-sivu on jaettu välilehtiin: omat tiedot, Facebook, käyttöliittymän asetukset, peruskulutuksen laskeminen ja sykealueet.

Voit tallentaa tekemäsi muutokset miltä tahansa välilehdeltä. Tällöin tallennetaan kaikille välilehdille tekemäsi muutokset.


Omat tiedot

Omat tiedot- sivulla voit määritellä henkilökohtaisia tietojasi kuten

 • Käyttöliittymän kielen.
 • Salasanasi. Jos haluat vaihtaa salasanasi, kirjoita uusi salasanasi tekstikenttiin "Uusi salasana" ja "Salasana uudelleen".
 • Lempinimesi, etunimesi, sukunimesi. Jos annat lempinimen, muut käyttäjät näkevät vain sen. Jos et anna itsellesi lempinimeä, muut käyttäjät näkevät etu- ja sukunimesi.
 • Yhteystietosi. Oletuksena osoite- ja muista yhteystiedoistasi näytetään vain kotipaikkakunta muille käyttäjille. Voit kuitenkin halutessasi jakaa yhteystietosi ryhmille joihin kuulut.
 • Tietoja itsestäsi. Tähän kohtaan voit kirjoittaa itsestäsi tietoja jotka näkyvät kaikille käyttäjille.
omat tiedot

Facebook-asetukset

Tällä sivulla voit määritellä Facebook-toimintojen asetuksia. Tämä kappale on vielä kesken koska Facebook-toimintoja kehitetään eteenpäin kovalla vauhdilla.

Käyttöliittymän asetukset

Tällä sivulla voit määritellä käyttöliittymän asetuksia kuten

 • Käyttöliittymän kielen.
 • Käyttöliittymän tyypin. Vakiona näytetään kaikki ominaisuudet mutta valitsemalla esimerkiksi urheilija/kuntoilija ruokailut ja painonhallintaominaisuudet piilotetaan.
 • Näytetaankö facebook- ja muita jakokuvakkeita harjoitusten ja ruokailujen perässä.
ui settings

Peruskulutuksen laskeminen

Peruskulutusta käytetään painohallintasuunnitelmissa ja painonhallintaan liittyvissä raporteissa ja kaavioissa. Jos tiedät oman peruskulutuksesi, voit ohittaa laskurin ja antaa arvon suoraan tekstikenttään "Peruskulutus päivässä". Jos et tiedä peruskulutustasi, käytä tätä laskuria peruskulutuksen arvioimiseksi.

Laskuri tarvitsee tiedot sukupuolestasi, pituudestasi, painostasi ja aktiivisuudestasi. Aktiivisuus tarkoittaa tässä kohdassa keskimääräistä päivittäistä aktiivisuustasoasi, johon ei lasketa mukaan mahdollista kuntoliikuntaa tai urheilua.

peruskulutuksen laskeminen

Sykealueiden laskeminen

Sykkeen mittaamista harjoituksen aikana on jo kymmeniä vuosia käytetty apuna oikean harjoitusvauhdin määrittämiseksi. Aikaisemmin syke mitattiin yleensä ranteesta kokeilemalla ja kelloa katsomalla mutta nykyisin tähän tarkoitukseen käytetään lähes aina sykemittaria.

Sykealueet on kehitetty tutkimusten ja kokemusten pohjalta ja niiden ajatellaan kehittävän erilaisia aerobisen suorituskyvyn osa-alueita. Yleisesti näille alueille käytetään seuraavia nimiä:

 • Peruskestävyys (PK). Rauhallisella vauhdilla tehtävät n. 1-5 tunnin pituiset harjoitukset. Syke alle aerobisen kynnyksen (<AerK).
 • Vauhtikestävyys (VK). Reippaalla vauhdilla tehtävät, yleensä hieman PK-harjoituksia lyhyemmät harjoitukset. Syke aerobisen ja anaerobisen kynnyksen välillä (AerK-AnaK).
 • Maksimikestävyys (MK). Lähellä maksimisykettä tehtävät kovatehoiset harjoitukset. Syke yli anaerobisen kynnyksen (>AnaK).

Sykealueet voidaan määrittää tarkasti mittaamalla useaan kertaan veren maitohappopitoisuuksia vähitellen kovenevan rasituksen aikana laboratorio- tai kenttäolosuhteissa.

Tavalliselle kuntoilijalle tarkkojen rajojen mittaaminen ei ole kuitenkaan yleensä tarpeen ja rajat voidaan arvioida melko hyvin erilaisilla laskukaavoilla.

Sykealuelaskuria on testattu useamman henkilön toimesta ja laskurin laskemat sykealueet ovat yleensä osuneet erittäin hyvin oikeaan. Osa kokeilijoista on ollut entisiä tai nykyisiä urheilijoita, joiden todelliset sykerajat on mitattu.

Sykealueiden laskemiseksi anna leposykkeesi ja maksimisykkeesi ja paina "Laske sykealueet"- painiketta. Sykealueesi ja kaikki muut "Omat tiedot"- sivulle tekemäsi muutokset tallentuvat kun painat "Tallenna tiedot"- painiketta.

hr zones

Kotisivu

Kun kirjaudut sisään www.trainit.fi-sivuille, näkyville tulee aina oma kotisivusi. Kotisivusi kautta voit esimerkiksi:

 • Katsella mitä suunniteltuja harjoituksia tai ruokailuja tänään on ohjelmassa.
 • Lisätä ja muokata tänään toteutuneita harjoituksia ja ruokailuja.
 • Lisätä päivälle kommentteja, painosi, rasvaprosenttisi, vyötärönympäryksesi, leposykkeesi, jne.
 • Voit valita kotisivullasi näytettävät päivän tiedot itse.
Kotisivu

Kavereiden kotisivut

Klikkaamalla kaverisi kuvaa tai nimeä pääset katsomaan hänen kotisivuaan. Kaverisi kotisivu näyttää hieman erilaiselta kuin oma kotisivusi. Kavereidesi kotisivujen ulkoasu vaihtelee sen mukaan millaisia oikeuksia kaverisi on antanut muille käyttäjille. Ollessasi kaverisi kotisivulla vasemman reunan valikossa näkyvät kaverisi kuva, nimi ja muut tiedot joihin kaverisi on antanut sinulle oikeuden.

Kaverin kotisivu

Harjoittelu

Jos haluat katsella tai muokata koko viikon harjoituksia, valitse yläreunan valikosta "Harjoittelu". Tällöin avataan sivu, jossa näkyvät oletuksena kuluvan viikon kaikki harjoitukset.

Näkyvän viikon voi vaihtaa helposti kalenterista, jossa on näkyvillä vuosi ja viikon numero. Voit klikata mitä tahansa viikon päivää viikolta jonka haluat avata. Kalenterin oikealla puolella näkyvistä nuolista pääset suoraan edelliselle tai seuraavalle viikolle.

Harjoittelu

Uusi harjoitus lisätään klikkaamalla hiirellä tyhjää kohtaa suunnittelu- tai toteutussarakkeessa ja olemassaolevaa harjoitusta pääsee muokkaamaan klikkaamalla harjoituksen nimeä.

Olemassaolevan harjoituksen voi poistaa klikkaamalla harjoituksen perässä olevaa punaista rastia. Harjoituksen poistoon kysytään vielä varmistus ja voit perua poiston vastaamalla kysymykseen Peruuta.

Suunnitellun harjoituksen voi kopioida toteutuneeksi klikkaamalla kuvaa, jossa on vihreä nuoli ja +-merkki.

Ohjelma laskee automaattisesti yhteen näkyvillä olevan viikon harjoitusmäärät ja määrät näkyvät taulukon toiseksi alimmalla rivillä. Sivulla on myös tekstialue, johon voit kirjoittaa ohjeita tai kommentteja viikosta. Viikon ohjeet ja kommentit voi tallentaa "Tallenna"- napista.

Huom! Voit vetää harjoituksia myös hiirellä päivästä toiseen tai suunnitellusta toteutuneeksi. Jos painat samalla CTRL-näppäimen pohjaan, harjoitus kopioidaan.

Harjoituksen lisäys ja muokkaaminen

Voit avata harjoituksen lisäys/muokkaussivun klikkaamalla "Lisää harjoitus"-painiketta tai aikaisemmin tallennetun harjoituksen nimeä.

Harjoituksen muokkaussivu sisältää useita eri tekstikenttiä, joihin voi tallentaa hyvinkin tarkkoja tietoja harjoituksesta.

Harjoitukseen ei kuitenkaan tarvitse tallentaa kaikkia tietoja. Pakollisia tietoja ovat vain lihavoidulla fontilla merkityt tiedot:

 • Harjoituspäivä, joka näytetään muodossa vvvv-kk-pp. Voit vaihtaa harjoituspäivän klikkaamalla ja valitsemalla päivän kalenterista.
 • Suunniteltu/toteutunut. Voit valita onko harjoitus suunniteltu vai jo toteutunut.
 • Urheilulaji, harjoituslaatu, kesto minuutteina ja matka kilometreinä. Eivät ole pakollisia mutta kannattaa lisätä jokaiselle harjoitukselle koska kaikki harjoituksiin liittyvät tilastot käyttävät näitä tietoja. Jos harjoituksesi koostuu esimerkiksi useammasta lajista tai eri sykealueilla tehdyistä osista, voit lisätä ne erillisinä osaharjoituksina.

Lisävalinnat-linkkiä klikkaamalla saat näkyviin harvemmin käytettyjä tietoja harjoituksesta. Nämä tiedot on "piilotettu" näkyviltä sen takia että harjoituksen lisäys-näkymä säilyisi yksinkertaisempana.

Tallenna- ja Peruuta-painikkeet on sijoitettu sekä sivun ylä- että alaosiin. Painikkeet toimivat samoin molemmissa paikoissa ja niistä voi tallentaa harjoitukseen tehdyt muutokset tai palata tallentamatta muutoksia.

Jos teet usein samanlaisia harjoituksia, voit tallentaa muokattavan harjoituksen harjoituspohjaksi. Seuraavalla kerralla kun teet samanlaisen harjoituksen, voit tuoda harjoituspohjan tiedot uuteen harjoitukseen Harjoituspohjat-listasta sivun reunasta.

Jos haluat lisätä omalle etusivullesi viestin harjoituksesta, valitse rasti kohtaan "Julkaise kotisivullasi".

Harjoitus

Syketiedot

Voit liittää harjoitukseen valmiin syketiedoston "Lisää sykekäyrä"-painikkeesta.

Klikkaamalla sykekäyrää saat avattua sen isompana erilliseen ikkunaan.

Syketiedot

Reitti / jälki

Klikkaamalla "Lisää reitti / jälki"-painiketta voit liittää harjoitukseen GPX- tai KML-tiedoston tai piirtää itse reittisi. Jos piirrät itse reittisi, vasemmalla hiiren napilla saat lisättyä pisteitä ja oikealla napilla voit poistaa viimeisen pisteen.

Kartan alapuolella olevista painikkeista voit tyhjentää koko reitin tai viimeisen pisteen tai tallentaa reitin.

Huom! Muista tallentaa piirtämäsi reitti "Tallenna reitti"-painikkeesta! Voit halutessasi antaa tallennettavalle reitille nimen.

Kartta

Muut liitetiedostot

"Lisää liitetiedosto"-painikkeesta voit liittää harjoitukseen myös muita liitetiedostoja kuten valokuvia, videoita, dokumentteja, jne.

Ruokailut

Ruokailujen viikkonäkymään pääset valitsemalla yläreunan valikosta "Ruokailut". Ruokailujen viikkonäkymän toiminta on samanlaista kuin harjoittelun viikkonäkymässä.

Ruokailun muokkaaminen

Ruokailut voivat koostua yhdestä tai useammasta ruokalajista tai ruoka-aineista. Voit lisätä ruokalajin ruokailuun kirjoittamalla Ruokalaji-tekstikenttiin osan ruokalajin nimestä ja valitsemalla sen jälkeen listalta oikean ruokalajin/ruoka-aineen.

Jos ruokalajille on tallennettu annoskoko, voit käyttää yksikkönä annosta/kpl. Jos ruokalajin annoskokoa ei ole tiedossa, anna ruokalajin paino grammoina.

Halutessasi voit lisätä listalle uuden ruokalajin tai käyttää muiden käyttäjien lisäämiä ruokalajeja (rasti ruudussa "Näytä listalla myös muiden käyttäjien lisäämät ruokalajit").

Ruokailu tallennetaan Tallenna-painikkeesta samoin kuin harjoituksen muokkauksessa.

Jos syöt esimerkiksi joka aamu lähes samanlaisen aamupalan, siitä kannattaa tehdä ruokailupohja valitsemalla rasti kohtaan "Tallenna ruokailupohjaksi". Sivun reunassa olevasta listasta voit tuoda tallentamasi ruokailupohjan tiedot avoinna olevaan ruokailuun.

Jos valitset "Julkaise kotisivullasi"-valinnan, ruokailustasi näytetään viesti omalla kotisivullasi.

Ruokailu

Ruokatietokannat

Ruokailupäiväkirjassa käytetään tällä hetkellä kolmea erillistä tietokantaa, joista löytyy yhteensä n. 3500 ruoka-ainetta. Ruoka-ainehaussa näytetään jokaisen ruoka-aineen perässä sen tietokannan lyhenne, mistä kyseinen ruoka-aine löytyy. Lyhenteet tietokannoille ovat: www.slv.se, www.trainit.fi ja usr.

Livsmedelsverket (www.slv.se)

Ruotsalaisen livsmedelverketin tietokanta (Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2010-12-28), sisältää n. 2000 ruoka-ainetta.

Tietokannassa olevat tiedot ovat tarkkoja ja oikeita. Tietokannan ruoka-aineet voivat poiketa hieman vastaavista suomalaisista.

www.trainit.fi

Train It-sivujen alkuperäinen tietokanta. Sisältää n. 200 ruoka-ainetta.

Käyttäjien itse lisäämät ruoka-aineet (usr)

Tässä tietokannassa on jo lähes 1500 ruoka-ainetta ja uusia lisätään joka päivä.

Suurin osa tämän tietokannan ruoka-aineiden tiedoista on oikeita ja tarkkoja mutta osa tiedoista voi olla puutteellisia tai virheellisiä.

Kaverit ja ryhmät

Tuntuuko harjoittelu tai painon pudottaminen joskus yksinäiseltä touhulta? Kaveriporukalla tavoitteisiin pääseminen on varmempaa ja monelle meistä paljon mielekkäämpää. Train It toimii loistavasti kaveriporukan kesken yhteisenä kohtauspaikkana, jossa voit esimerkiksi:

 • katsella ja kommentoida kavereidesi tekemisiä ja kannustaa heitä saavuttamaan omat tavoitteensa
 • jakaa omat tekemisesi kavereillesi ja saada kannustusta kavereiltasi
 • sopia yhteisistä harjoituksista, peleistä, turnauksista tai muista tapahtumista
 • lähettää ja vastaanottaa yksityisviestejä

Kaverit

Kaverit- sivulta voit

 • Hakea ja lisätä kaveriksi sivuston käyttäjiä.
 • Määritellä mitä kaverisi näkevät jaetuista tiedoistasi.
 • Kutsua ystäviäsi mukaan sähköpostilla.

Voit etsiä sivuston käyttäjinä olevia kavereitasi lempinimen, etunimen, sukunimen tai paikkakunnan mukaan. Voit pyytää henkilöä kaveriksesi klikkaamalla hänen nimensä perässä olevaa "Lisää kaveriksi"-linkkiä. Sama linkki löytyy myös henkilön sivulta, jonne pääset klikkaamalla henkilön nimeä.

Pääset määrittelemään mitä kavereillesi näytetään klikkaamalla linkkiä "Mitä kaverisi näkevät sinusta?". Halutessasi voit antaa vielä lisää oikeuksia vain joillekin kavereillesi klikkaamalla kaverisi nimen perässä olevaa linkkiä "Muuta oikeuksia kaverillesi..."

Kaverit

Ryhmät

Ryhmät-sivulta näet ryhmät joihin kuulut tällä hetkellä. Lisäksi voit selailla muiden käyttäjien perustamia ryhmiä ja liittyä niihin tai perustaa uuden ryhmän.

Ryhmät

Uuden ryhmän perustaminen

Pääset perustamaan uuden ryhmän klikkaamalla painiketta "Perusta uusi ryhmä". Linkistä avautuvalla sivulla voit antaa ryhmällesi nimen ja lyhyen kuvauksen sekä määritellä onko ryhmä kaikille avoin vai vaaditaanko ryhmään liittymiseen aina hyväksyntäsi.

Uuden ryhmän perustaminen

Liittyminen ryhmään

Voit liittyä kaikille avoimiin ryhmiin suoraan ryhmien sivuilta. Jos ryhmä ei ole kaikille avoin, voit pyytää ryhmän sivulta että sinut liitettäisiin tähän ryhmään. Tällöin ryhmän perustajan pitää hyväksyä pyyntösi ennen kuin pääset mukaan pyytämääsi ryhmään.

Liittyminen ryhmään

Jakamani sivut

Tällä sivulla näytetään harjoitukset ja ruokailut, jotka olet jakanut facebookiin tai muualle nettiin. Nämä sivut ovat kenen tahansa netin käyttäjän luettavissa. Voit lopettaa sivun jakamisen sen perässä olevasta punaisesta rastista.

Jaetut sivut

Yksityisyysasetukset

Yksityisyysasetukset

Muiden käyttäjien oikeudet jaettuihin tietoihisi määräytyvät aluksi siitä mitä oikeuksia olet antanut "kaikille käyttäjille".

Tämän jälkeen oikeuksiin lisätään omille kavereillesi tai ryhmillesi määrittelemäsi oikeudet niille käyttäjille jotka ovat kavereitasi tai kuuluvat samoihin ryhmiin kanssasi.

Lopuksi voit vielä antaa lisää oikeuksia osalle kavereistasi.


Huom! Voit poistaa kaikki antamasi oikeudet painamalla painiketta "Poista kaikki oikeudet".

Tapahtumat

Klikkaa yläreunan valikossa näkyvää linkkiä "Tapahtumat" päästäksesi tapahtumasivulle.

Sivun yläreunan linkistä "Lisää tapahtuma" voit lisätä uuden tapahtuman. Jokainen käyttäjä voi lisätä tapahtumia itselleen tai ryhmille joihin hän kuuluu.

Tapahtumasivulla on näkyvissä itsellesi lisäämät sekä ryhmillesi lisätyt tulevat ja menneet tapahtumat. Tapahtuman perässä näytetään tapahtumaan osallistuvien käyttäjien määrä sekä linkit, joista voit ilmoittaa aiotko osallistua kyseiseen tapahtumaan. Klikkaamalla tapahtuman nimeä pääset tapahtuman sivulle, jossa näet kaikki tapahtuman tiedot.

Tapahtumat

Tapahtuman sivulla voit määrittää tapahtumalle osallistujat, nimen, paikan, aloitus- ja loppuajan sekä lisätietoja tai ohjeita. Nimi ja aloituspäivä ovat pakollisia tietoja kaikille tapahtumille.

"Osallistujat"- kohdasta näet kuinka monta henkilöä ja keitä on tulossa mukaan tapahtumaan tällä hetkellä. Linkeistä "Osallistun", "En tiedä vielä" ja "En osallistu" voit ilmoittaa pääsetkö itse mukaan.

Tapahtuman sivulla on alimpana näkyvissä tapahtuman viestit. Voit kirjoittaa uuden viestin tai kommentoida aikaisempaa. Viestit näkyvät vain tapahtumaan kutsutuille henkilöille ja vain tällä sivulla.

Tapahtumat
Tapahtuman paikka

Halutessasi voit määrittää tapahtumalle paikan. Kirjoita Paikka-kohtaan esim. Hiukkavaara, Oulu ja klikkaa sen jälkeen linkkiä "Näytä kartalla". Google Maps yrittää etsiä tämän nimistä paikkaa ja näyttää sen automaattisesti kartalla. Halutessasi voit tarkentaa tai muuttaa paikkaa klikkaamalla vasemmalla hiiren napilla kartan päällä. Muut tapahtumaan osallistuvat näkevät tallentamasi paikan kartalta. Tämä on hyödyllinen ominaisuus esim. silloin kun jokin yhteisharjoitus tai tapahtuma järjestetään paikassa jossa kaikki osallistujat eivät ole käyneet aikaisemmin.

Tilastot

Train It sisältää erittäin monipuoliset ominaisuudet harjoittelusi tai painonhallintasi onnistumisen seurantaan.

Voit tehdä erilaisia raportteja lähes kaikista kirjaamistasi tiedoista. Raportteja voi myös tehdä miltä tahansa aikaväliltä ja joko päivittäisinä, viikottaisina, 4 viikon jaksoissa tai vuosittaisina.

Harjoitteluun liittyvät tilastot

 • Harjoitustunnit. Harjoitustunnit näytetään valitsemaltasi ajanjaksolta jaoteltuina joko urheilulajeittain tai harjoituslaaduittan. Voit valita näytettäväksi vain suunnitellut tai toteutuneet harjoitukset tai molemmat.
 • Harjoituskilometrit. Harjoituskilometrit näytetään valitsemaltasi ajanjaksolta jaoteltuina joko urheilulajeittain tai harjoituslaaduittan. Voit valita näytettäväksi vain suunnitellut tai toteutuneet harjoitukset tai molemmat.
 • Harjoitusten kalorinkulutus. Harjoituksen kalorinkulutus voidaan kirjata jokaiseen harjoitukseen. Kalorinkulutus on usein harjoitusmääriä parempi mittari harjoitusten rasittavuuden seurantaan ja tämän raportin avulla voidaan seurata harjoittelun kokonaisrasituksen kehitystä esim. päivä- ja viikkotasolla.
 • Harjoitusten yhteenveto. Yhteenvedon avulla voit selvittää helposti esimerkiksi koko vuoden harjoittelumäärät tunteina tai kilometreinä. Yhteenvedossa näytetään eri urheilulajien ja harjoituslaatujen osuudet eroteltuna sekä yhteismäärät. Raportin lopussa on myös lista kaikista löytyneistä harjoituksista.
 • Harjoitusvauhti (min/km)
 • Keskinopeus (km/h)
 • Harjoitusvaikutus (TE)
 • EPOC
 • Sykekäyrät ja sykejakaumat. Train It-sivustolle on mahdollista tuoda syketietoja ja liittää ne harjoitukseen.
 • Askelta päivässä
 • Leposyke- ja seisomasykkeet. Lepo- ja seisomasyke voidaan kirjata päivittäin etusivun kautta. Lepo- ja seisomasykkeiden avulla on mahdollista seurata harjoittelun rasittavuutta ja mahdollinen alkava ylirasitustila voidaan havaita ajoissa.
 • Maksimaalinen hapenottokyky MaxVO2

Painonhallintaan liittyvät tilastot

 • Paino. Paino näytetään valitsemaltasi ajanjaksolta. Painokäyrässä näytetään myös mahdollinen painonpudotustavoitteesi, jonka voit määritellä painokäyrän alapuolelta.
 • Vyötärönympärys.
 • Paino / vyötärönympärys.
 • Kaloritasapaino. Tässä raportissa näytetään samassa kuvassa kulutetut ja saadut kalorit. Kulutettuihin kaloreihin lasketaan peruskulutus sekä harjoitusten energiankulutus. Kulutetut kalorit näytetään vihreällä ja syödyt kalorit keltaisella värillä. Jos syötyjä kaloreita on enemmän kuin kulutettuja, ylimenevä osa näytetään punaisella värillä.
 • Ruokailujen yhteenveto. Ruokailujen yhteenvedon avulla voit selvittää helposti ruokailusi esimerkiksi kuukauden ajalta. Yhteenvedossa näytetään eri ruokalajien osuudet eroteltuna sekä yhteismäärät. Raportin lopussa on myös lista kaikista löytyneistä ruokailuista.
 • Rasva- ja lihasprosentti.
 • Kehon ympärysmitat (Rintakehä, vyötärö, lantio, hauis, reisi, pohje.

Terveysmittarit

 • Uni
 • Verenpaine
 • Verensokeri
 • PEF (Peak Expiratory Flow)

Ohjeita

Erilaisten yhteenvetojen teko on helppoa. Alla lyhyet ohjeet raporttien näyttämiseksi.


 • Valitse aluksi haluamasi tilasto, esimerkiksi Harjoitustunnit
 • Valitse haluatko seurata suunniteltuja, toteutuneita vai kumpiakin harjoituksia
 • Valitse haluatko tilastoon näkyviin päivittäiset, viikottaiset jne. arvot
 • Valitse haluatko näyttää tilaston urheilulajeittain vai harjoituslaaduittain eroteltuna
 • Valitse aloitus- ja lopetuspäivä
 • Valitse kaikki lajit ja laadut tai vain ne joita haluat seurata
Tilastot

Käytettävissä olevat valinnat riippuvat valitusta tilastosta. Voit valita myös useamman tilaston yhtäaikaa näkyviin painamalla CTRL-näppäimen pohjaan valitessasi tilastoa. Osa raporteista on graafisia ja osa tekstimuotoisia.

Huom! Voit tarkastella graafisia raportteja tarkemmin viemällä hiiren osoittimen raportin alueelle.

Huom! Voit tehdä paiväkohtaisia raportteja miltä tahansa ajanjaksolta. Päivittäisiä raportteja kannattaa kuitenkin tehdä maksimissaan n. 3-4 kuukauden ajalta, koska raportille varattu tila näytöllä on rajallinen, eikä näytöllä voida esittää selkeästi useampaa päivää kerrallaan. Yli 3-4 kuukauden ajanjaksolta tehtäville raporteille kannattaakin valita raportin tyypiksi viikottainen, 4vk jaksottainen tai vuosittainen

Viestit

Viestit-sivulta voit lähettää viestejä ryhmillesi sekä näet sinulle saapuneet ja lähettämäsi viestit.

Huom! Jos haluat lähettää viestin yksittäiselle käyttäjälle/kaverille, mene hänen sivulleen klikkaamalla hänen nimeään esim. Kaverit-sivulta.

Laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset

Vaikka Train It toimii periaatteessa mistä tahansa tietokoneessa jossa on nettiyhteys ja nettiselain, parhaiten ohjelman käyttäminen onnistuu kun vähintään seuraavat edellytykset täyttyvät:
 • Näytön tarkkuus vähintään 800x600. On kuitenkin suositeltavaa käyttää näyttöä jonka tarkkuus on vähintään 1280x1024.
 • Riittävän nopea nettiyhteys. 256Mb/s tai nopeampi yhteys on suositeltavaa ohjelman sujuvan käytön kannalta.
 • Mahdollisimman uusi versio selaimesta. Train It on testattu seuraavissa selainversioissa:
  • Mozilla Firefox 3.0 +,
  • Internet Explorer 8.0 + ja
  • Google Chrome 3.0 +
  Muut selaimet tai vanhemmat versiot yllä luetelluista selaimista voivat toimia, mutta niiden toimivuutta ei ole testattu.
 • Selaimen JavaScript-tuen pitää olla päällä.

Tuotetuki

Ohjelman käytössä mahdollisesti ilmenevistä ongelmista tai parannusehdotuksista ohjelmaan voi ilmoittaa tuotetukeen, jonka sähköpostiosoite on support@trainit.fi. Myös Facebook-sivulta löytyy vastauksia moniin ongelmatilanteisiin.